Ingatlanosok kíméljenek. Miért?

2016. november 24. - egy becsuletes ingatlankozvetito

Amikor egy átlagember megtudja, hogy ingatlanos vagyok, az első percekben elő tud kerülni a kérdés: "Nemrég éppen el akartam adni az ingatlanomat, beleírtam a hirdetésbe, hogy ingatlanosok kíméljenek, de mindenféle trükkel állandóan zaklattak így is, miért?" A kérdés jogos, kicsit vesézzük ki viszont a helyzetet, mert a fennálló helyzetben mindkét oldal hibás.

Kezdjük a mi oldalunkkal: az ingatlanosok 80-90%-a kutyaütő, nem ért a szakmájához, egyszerűen rájuk van parancsolva, hogy hívjanak föl minél több szerencsétlen eladót és mondják a scriptet, amit eléjük tesz a tulajdonos. Már ha eléjük tesz bármit és nem csak egy pár órás vagy 1-2 napos tanfolyam után kútfőből próbálnak meg telefonáltatni. A fő probléma az, hogy már az elején hazugsággal, köntörfalazással kezd az ingatlanos: "nem, nem ingatlanos vagyok, én az XY ingatlaniroda tanácsadójaként telefonálok", vagy "attól, hogy iroda vagyunk, magánszemélynek fogjuk eladni", vagy "pont ilyen lakást keres négyszázharminc, itt mellettem álló készpénzes vevő akik csak rám hallgatnak", vagyépp "a jutalékot majd megfizettetem a másik oldallal, ne aggódjon!" és sorolhatnám. Ez rossz és kamu, innen indul szakmánk amúgyis a béka hátsója alatt lévő reputációjának rombolása. Minden ingatlanosnak azt kell felfognia, hogy ez egy szolgáltatás. Szolgáltatás ahhoz, hogy egy tulajdonos több pénzt kapjon az ingatlanjáért, mintha ő maga értékesítené, illetve szolgáltatás ahhoz, hogy levegyük a válláról az értékesítéssel járó terheket, például telefonok, hirdetések, szórólapozás, mutatás, szerződések előkészítése, energetikai tanúsítás és hasonló dolgokat.

Egy jó ingatlanos megkönnyíteni akarja a tulajdonos dolgát, nem megkeseríteni!

A tulajdonosi oldalt is jól ismerem: "miért fizessek többszázezer forintot egy ingatlanosnak, amikor én is el tudom adni?" És ez sok esetben igaz is, ahogy sok ember anélkül meg tudja szerelni az autóját, hogy elvinné szerelőhöz, vagy ki tudja gumis nélkül cserélni a téligumikat. Az ingatlanértékesítés egy kényelmi szolgáltatás, amit nem fog mindenki igénybe venni, és ezt az ingatlanosoknak is el kellene fogadniuk. Nem szabad fűt-fát ígérni, csak az igazat: "Megbeszéljük, hogy mi az az összeg, amit mindenképpen a kezébe szeretne kapni és eszerint kalkuláljuk a sikerdíjat, valamint eszerint kezdjük meg az értékesítést." - mondanám én. Ez NEM azt jelenti, hogy ráteszem a jutalékomat, hanem azt, hogy a jelenleg iszonyatosan túlárazott piacon elmagyarázom a tulajdonosnak azt, hogy az ő lakása ér X M Ft-ot, ezért kezdjük el hirdetni X+Y M Ft-ért és ebből fog lejönni az alku és a sikerdíj, így piaci áron, X M Ft-ért az értékesítés meg tud történni. 

Sok ingatlaniroda mindent megígér csak azért, hogy felvegye a lakást, ami részben azért van, mert főleg a nagyoknál megszabott havi kvóta van a kötelezően behozandó ingatlanszámra, részben azért, hogy a már meglévő szerződéssel a kezükben elkezdjék a tulajdonos torkán lenyomni az árcsökkentéseket. Egyszercsak olyan árba fog kerülni az ingatlan amiért elkel, függetlenül a tulajdonos akaratától vagy kívánságától, mert az ingatlanos szépen papírozott mindent, a tulajdonos nem számolt utána, mennyi is lesz a jutalék, így minimum 1 fél, az eladói rossz szájízzel fog az ügyletből kiszállni, mert nem kapott meg annyit, amennyit szeretett volna.

Több ingatlanos ráadásul minősíthetetlen hangnemben próbál hatást gyakorolni az eladóra, mondván a szerződés az ő érdeke, de egyszer és mindenkorra meg kellene a szakmának tanulnia, hogy nem fog minden ember ingatlanost megbízni, ez nem az USA, nem tartunk ott.

A tulajdonosoknak pedig több tisztelettel kellene az ingatlanosokkal beszélniük, hiszen ők csak a munkájukat próbálják végezni és ha megfelelő ingatlanost fognak ki vagy keresnek fel, csak a hasznukra válhat - a fenti példát itt újra felhasználva: autószerelőt is ajánlásból szeret az ember választani, és csak akkor megy hozzá vissza, ha megfelelő munkát végzett megfelelő áron. Legyen ez nálunk is igaz, mindig az ajánlás lesz a legértelmesebb és leghatékonyabb módja az együttműködésnek.
Arról pedig még csak nem is ejtettünk szót, hogy mi van akkor, ha nincs ingatlanos, az "érdeklődők" pedig nem is a lakást, hanem inkább az ingóságokat és más értékes dolgokat néznek a lakásban... Idős embereknek ezért pláne érdemes megbízható ingatlanosokkal dolgozni, olyanokkal, akik mindig megszűrik az ügyfeleket és csak akkor viszik ki őket, ha megbizonyosodtak arról, hogy valódi érdeklődők, nem "túristák". 

A végére néhány tanács a kezdő ingatlanértékesítőknek:
- fogadd el, hogy nem akar mindenki ingatlanost
- beszélj vele telefonon úgy, ahogy te is elvárnád, hogy beszéljenek veled
- ne hazudj, ne kamuzz, ne nagyzolj! Mondd el neki, hogy te segíteni szeretnél és biztosan találtok közös nevezőt, csak adjon egy lehetőséget egy személyes beszélgetésre és ha még ott is úgy gondolja, hogy nem működhet, akkor sem kell aláírnia semmit, vegye egy kedélyes beszélgetésnek.
- ne add fel! Nehéz szakma, de ha szorgalmas vagy és nem hazugsággal próbálsz benne dolgozni, hamar lesz eredménye és anyagi ellentételezése.

Attila

never-buy-without-realtor-1024x576.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becsuletesingatlankozvetito.blog.hu/api/trackback/id/tr7611995272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.